8 tanács az őszi arc- és testápoláshoz | Vytalon

8 tanács az őszi arc- és testápoláshoz

8 tanács az őszi arc- és testápoláshoz

Lassan, de biztosan, „Itt van az ősz, itt van ujra…”, beköszöntenek a hűvösebb napok, és hamarosan be is fűtünk majd. A kinti csípősebb széltől és a szoba szárazabb levegőjétől bőrünk könnyebben kiszárad, ezért ilyenkor már jobban oda kell figyelnünk a mindennapok bőrápolási teendőire.

Jó, de hogyan?

Egy kis őszi csokorba összeszedtem neked a 8 legfontosabb dolgot, amit ebben az évszakban a bőröd szépségéért és egészségéért megtehetsz…

  1. Az egyik legfontosabb ilyen, hogy a szárazabb, csípősebb levegő miatt elveszett vizet megfelelő hidratáló krémekkel, kozmetikai kezelésekkel pótolod. (Ebben pl. a Vytalon hyaluronsavas termékei tudnak neked segíteni.)
  2. Ezek hatását fokozza, ha eleget iszol. A legoptimálisabb erre a tiszta víz, és a cukor nélküli teák, gyümölcslevek.
  3. A megfelelő vitaminok (A, E és C) pótlása is elengedhetetlen, ezért gondoskodj róla, hogy étrended elégséges mennyiségben tartalmazza ezeket.
  4. A kozmetikai eljárások közül az iontoforézises kezelések [iontoforézis: valamilyen szer elektromos úton történő bejuttatása a bőrön át – a szerk.] azok, melyek segítségével a bőröd mélyebb rétegeibe is bejutnak a szükséges hatóanyagok, mint pl. a hyaluronsav, a kollagén, az elasztin és a vízben oldódó vitaminok.
  5. A szép és egészséges bőrhöz nélkülözhetetlen zsírban oldódó vitaminokat pedig ultrahangos kezelés igénybevételével juttathatod be a bőrödbe.
  6. Sokat javíthat a keringéseden egy kiadós masszírozás – akár naponta is –, és ha ehhez a megfelelő krémet választod, az szinte csodákat tehet.
  7. A mai zaklatott, hajszás világunkban elég nehéz az elegendő pihenést biztosítani, de legalább törekedj erre, és a szabadidődbe némi kis testmozgást (pl. úszást, sétát, kerékpározást stb.) is csempész bele.
  8. Mint tudjuk, a kialvatlanság először az arcon látszik meg leginkább, ezért gondoskodj a megfelelő mennyiségű, nyugodt alvásról. A bőröd is hálás lesz érte.

dr. Szendrő Eszter

kozmetikumok